Matematik

Hvordan løser man ligning med x som nævner i brøk?

28. april 2014 af 321bj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er stødt på ligninger med brøker, hvor x står i nævneren. Hvordan skal jeg løse dem? Skal jeg gange med x på begge sider af lighedstegnet eller?

Jeg håber I kan hjælpe mig

a) 10/x + 2/x = 3

og

b) 100/x + 1 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang med brøkernes fællesnævner, i disse tilfælde:

a) x

b) x+1


Svar #2
28. april 2014 af 321bj (Slettet)

a) skal jeg gange  3 med x 2 gange, da den indgår i begge brøker?

b) bliver det så 100 = 5x + 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Gang med x på hver side:     10 + 2 = 3x

b) Det bliver så     100 = 5·(x+1)


Skriv et svar til: Hvordan løser man ligning med x som nævner i brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.