Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Bestem den optimale afsætnig og pris

30. april 2014 af SlashGnR (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, vil gerne have hjælp til dette spørgsmål.

Jeg skal bestemme den optimale afsætning i antal forsikringer og prisen pr. forsikring.

Får følgende oplysninger:

Der er en sammenhæng imellem prisfastsættelsen og antal solgte styk. som hedder

P = -0,2x+3000

hvor p er prisen i kr og x er forventede antal solgte

omkostningerne til administration og forsikringsbegivenheder skønnes af selskabet at blive konstatnte på 1200 kr i gennemsnit pr. forsikring op til 3000 stk. solgte forsikringer. antal solgte forsikringer over 3000 har en grænse omkostning på 900 kr. pr. stk. der forudsættes årlige markedsføringsomkostninger på 200.000kr.

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med dette spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af Stats

Pris · afsætning = omsætning

P(x)·x = (-0.2·x + 3000)·x = -0.2·x2 + 3000·x

------------------------------

omkostningsfunktionen må være

1200·x+200,000     for   x<3000
900·x                    for   x≥3000

--------------------

Overskud = omsætning - omkostninger

f(x) =     |-0.2·x2 + 3000·x-(1200·x+200,000)      for   x<3000
             |-0.2·x2 + 3000·x-(900·x)         for    x≥3000

sæt f(x) = 0, og find x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
02. maj 2014 af SlashGnR (Slettet)

Hej Smatty, mange tak fordi du gad at give dig tid til at svare på mit indlæg.


Skriv et svar til: Bestem den optimale afsætnig og pris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.