Fysik

kræfter + energi

30. april 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg har følgende spørgsmål:

Beregn den resulterende kraft på klodsen og indtegn den resulterende kraft med korrekt retning og størrelse.

F1 = 2.5 N

F2 = 1.2 N

F3 = 0,8 N

f1 og f2 peger i samme retning, men det gør f3 ikke. jeg ved godt hvor retning skal være, men jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal beregne den resulterende kraft. 

Opgave 2:

en cyklist står stille på toppen af en 10, 0 meter høj bakke. Manden og cyklen vejer 95, 0 kg. der antages, at det er et isoleret mekanisk system og cyklisten træder ikke i pedalerne på vej ned. 

a) Beregn den kinetiske energi af cyklisten ved foden af bakken 

jeg ved ikke, hvordan opgaven skal løse. vil den Ekin bare ikke være 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det vil nok være en god ide at formulere hele opgaven. Vi har ingen anelse om, hvad den går ud på.

Opg 2: Beregn tabet i potentiel energi  m·g·h . Dette tab er lig med tilvæksten i kinetisk energi (1/2)·m·v2 , hvoraf man beregner v ved foden af bakken.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Til Opg 1: Den resulterende kraft er vektorsummen af alle de kræfter, der virker på klodsen.


Skriv et svar til: kræfter + energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.