Matematik

Vektorer

03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved opgave a) og b) 

Hvordan skal det forstås?

Nogle der kan hjælpe

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender koordinatsættene for vektorerne a og b og skal så bestemme koordinatsættene for vektorerne -a og -b .

Hvis     a = [a1 ; a2] , er -a = [-a1 ; -a2] .


Svar #2
03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

Okay på den måde, men jeg har jo ikke koordinaterne til de orginale vektorer undtagen hvis jeg plotter dem ind i fx geogebra, er det den vej man skal gå ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Koordinatsættene er givet i opgaven. Der er ikke noget at bruge CAS-værktøjer og programmer til til den slags simple opgaver.


Svar #4
03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

#3

Så vi er enige om at fx; a ville blive;

a_vektor = (-5;-2 ) og b ville være b_vektor = ( -1;-4)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er vi ikke. Det er korrekt for -a , men ikke for -b . Genlæs forklaringen i #1.

Skriv svarene korrekt -a = .... og -b = .... .


Svar #6
03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

-a=-5;-2 og -b = -1;4 

Enig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. Man sætter parenteser omkring koordinatsættene

        -a = [-5 ; -2]   ,   -b = [-1 ; 4]


Svar #8
03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

Hehe, ja det har du ret i, tak for hjælpen - forsat god aften. 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.