Fysik

fysik opgaver

04. maj 2014 af asdfasdfasdfasdfasdf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogen der kan hjælpe mig med de her opgaver?:

Opgave 1: Varmluftballon

 Varmluftballonens volumen V = 600m3, lasten er 310 kg og ballondugen vejer 30 kg.

 a) bestem tyngdekraften på hele ballonen med koldluft med T = 0 oC

 b) Nu varmer du luften op til 80oC. Vil ballonen hæve sig? I så fald med hvilken acceleration, hvis ikke - hjælper det at smide 100kg?

 se: http://resources.yesican-science.ca/lpdd/g08/lp/airdensity.html

Opgave 2: Tilstandsligningen

Der fyldes luft på en tank med V=11 liter. Inden påfyldning er der 1 atm (=1,013 10^5 Pa) og T=21oC. Efter påfyldning aflæser du trykket til 2,11 10^7 Pa og T=42 oC.

a) Hvor mange kg luft har du påfyldt?

Opg 3

Vanddamps tryk - Databogen side 152.

Damp med T=300 oC ledes ind i cylinderen på en dampmaskine. Stemplets radius er 30 cm og stemplet vandrer 40 cm.

a) bestem stempelkraften, og det udførte arbejde

b) Stempelstangen er monteret på en skive i afstanden 20 cm fra centrum. bestem dampmaskinens kraftmoment.


Skriv et svar til: fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.