Fysik

Opdrift

06. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med den nedereste opgave?

"Kan hun trække kagen selv? Vi ser bort fra vandmodstanden." 

Vedhæftet fil: kage.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af mathon

Helt under vand er opdriften
                                                  \small F_{op}=\left ( 1\; m^3 \right )\cdot \left ( 1000\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9,8\; \frac{N}{kg} \right )=9800\; N

Kagens tyngde
                                                  \small F_{tyngde}=\left ( 300\; kg \right )\cdot \left ( 9,8\; \frac{N}{kg} \right )=2940\; N

dvs
                 kagen flyder, så brudens moster vil kunne trække bryllupskagen på 300 kg ind i det
                 ferskvandfyldte festtelt.

                 Men gæsterne, der tilrådes gummistøvler, selv om vandet lukkes ud hurtigst muligt efter bugsering
                 af kagen, bliver noget klamme bag i, så der bliver holdt mange uforberedte taler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af hesch (Slettet)

Kagen kan ( om nødvendigt ) fortrænge op til 1m3 vand, der har massen 1000kg.

Kagen vejer selv 300kg.

Det ses derfor intuitivt, at kagen flyder glimrende ( 300kg < 1000kg ).

Men hvordan f.....  får mosteren kagen op over bassinkanten ?


Svar #3
06. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

Haha tak :D 


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.