Fysik

Halvåbent rør

07. maj 2014 af MortenJenssen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor langt skal et halvåbent rør være hvis grundtonen skal være 340 hz? 

Kan det passe man skal sige 
lambda = v/f 
lambda/4 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af mathon

          \small \small \small \small L_{r\o r}=\frac{\lambda }{4}=\frac{1}{4 }\cdot \lambda=\frac{1}{4 }\cdot \frac{v}{f}=\frac{1}{4 }\cdot \frac{v}{340\; s^{-1}}

        v er temperaturafhængig.


Svar #2
07. maj 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Så i mit tilfælde ville det være 
\frac{1}{4}*\frac{343m/s}{340Hz} ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2014 af mathon

             \small L_{r\o r}=\frac{1}{4 }\cdot \frac{343\; m\cdot s^{-1}}{340\; s^{-1}}=0,2522\; m=25,22\; cm


Svar #4
07. maj 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Tak skal du have.
Jeg har et andet spørgsmål. Dog omhandler det opdrift og ikke lyd. 
Hvorfor kan man ikke flyve i luftballon på månen? 
Er klar over at månen har ingen atmosfære til at give den fornødne opdrift. Men er det fordi der intet ilt er på månen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2014 af Eksperimentalfysikeren

Jordens atmosfære rækker ikke ud til månen. Tykkelsen af atmosfæren er meget mindre end jordens afstand til månen.


Skriv et svar til: Halvåbent rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.