Matematik

rumfang i liter

07. maj 2014 af heeeenryyy (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej ! :-)
jeg skal komme frem til om det er rigtigt eller forkert, at der kan være 5 liter vand i en bold med en omkreds på 69,5 cm.
og jeg ved ikke hvordan jeg gør, nogle der kan hjælpe ?? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af mathon

     Boldens radius beregnes
     af
                  \small 2\cdot \pi \cdot r=6,95\; dm

     Boldens rumfang beregnes
     af
                  \small \small \frac{4}{3}\cdot \pi \cdot r^3          med enheden dm3 = liter

    Nu kan størrelsen af   \small \frac{4}{3}\cdot \pi \cdot r^3  sammenlignes med 5 liter


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2014 af SuneChr

2πr = 6,95 dm
r = 6,95/(2π)
Denne radius indsætter du i formlen for en kugles rumfang.
Afgør da, om de 5 dm3 kan være inde i kuglen.
Formlen for kuglens rumfang må du finde i lærebogen.


Skriv et svar til: rumfang i liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.