Matematik

Trigonometri

07. maj 2014 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/131206%20MatB-stx-06122013.ashx

Opgave 6) Bestem højden h af gavlen, og bestem gavlens areal.

Højden er jeg kommet frem til at være 11 meter. Hvilken formel kan jeg anvende til beregne arealet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af peter lind

Beregn arealetaf det rektangel, der har højden 8m.

Det der er tilbage er en retvinklet trekant, hvor du kender den ene katete og kan finde den anden ved brug af h. Brug at arealet af en retvinklet trekant er ½*produktet ad kateterne


Svar #2
07. maj 2014 af lglglgmama (Slettet)

Er det her rigtigt løst så?

Arealet af rektanglet:         Arealet af trekanten:

A = h*b --> 8*4 = 36          A = 1/2 * h * g --> 1/2*3*4 = 6

Samlet set: 36+6 = 42. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2014 af peter lind

Ja men pas på med betegnelserne. Du bruger h til to forskellige ting


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit resultat er ikke helt korrekt, da 8·4 = 32 , ikke 36.

Alternativt er hele figuren et trapez med de to parallelle sider 8 m og 11 m , og med afstanden (højden) 4 m mellem de to parallelle sider, så

        A = (1/2)·h·(a+b) = (1/2)·4·(8+11) = 2·19 = 38 m2 .


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.