Matematik

Overfladeareal -Terning

09. maj 2014 af emilie63 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved ikke helt hvad jeg skal gøre nu, håber nogen kan hjælpe :)

____________________________

OPGAVE:

Et kasino anvender to terninger. Sidelængden af den store terning er 16% større end sidelængden af den lille terning.

Hvor mange procent er overfladearealet af den store terning større end   overfladearealet af den lille terning.

_______________________

MIN BESVARELSE:

Lille terning: side=x                                 areal=6*x^2

Store terning: side= x+(x*16/100)  =1,16x     areal=6*1,16^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du kan ikke bare smide x væk i den store ternings areal. Beregn det korrekt, og beregn så forholdet mellem de to araler.


Svar #2
09. maj 2014 af emilie63 (Slettet)

Areal af den store terning: 6*(1,16x)^2  =  6x^2*(1,16)^2  =6*x^2*1,3456    Er det her korrekt regnet? -og i såfald, hvordan kan jeg beregne arealet og derved forholdet mellem de to arealer ud, hvis jeg ikke kender x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt beregnet. Beregn nu forholdet mellem de to terningers overfladearealer. I den brøk bliver x2 forkortet væk i tæller og nævner.


Svar #4
09. maj 2014 af emilie63 (Slettet)

Har taget et skærmbillede af opgaven, er det korrekt forstået? -og tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Brug den omvendte brøk:

Areal(stor terning) / Areal(lille terning) = 1,162 = 1,3456 = 134,56% ,

så den store terning er altså større i overfladeareal end den lille terning med 134,56 % - 100 % = 34,56 %.


Skriv et svar til: Overfladeareal -Terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.