Matematik

Bestem funktioner f og g

09. maj 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem funktioner f og g, så g = f o g, bliver

g(x) = srqt(5x-1+10x-2)

bliver det ikke.

f(x)=sqrt(5x-1)

h(x)=sqrt(x+10x-1)?

eller uden x'et i h(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2014 af SuneChr

Beskriv præcist, hvad
f (x)
g (x)
h (x)
er, og hvilke to funktioner, som skal sammensættes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der skal gælde     g = f o g , skal f være den identiske afbildning. Men måske menes der noget helt andet?


Svar #3
09. maj 2014 af jihudsif (Slettet)

de skal sammensættes så det bliver:

g(x)=sqrt(5x-1+10x-2):

Men for at det kan blive sådan skal vi lave 2 forskellige funktioner og derefter sammensætte dem så det bliver g(x) og det er: 

f(x)=sqrt(5x-1)

h(x)=sqrt(x+10x-1)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Først kan du skrive g(x) lidt mere simpelt ved

        g(x) = sqrt(15x - 3) .

Den kan så sammensættes af de to funktioner

        f(x) = sqrt(x)      og h(x) = 15x - 3 , så

        g(x) = f(h(x)) = (f o h)(x)


Skriv et svar til: Bestem funktioner f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.