Matematik

Trekanter

11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er vinkel A=54 grader AC=10,2 cm og BC=9,1 cm

det oplyses at B er spids

a) bestem vinkel b

a) Kan det passe at jeg får b til 56,61?


Svar #1
11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

Nej jeg mener b er 69,38


Svar #2
11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

Videre skal jeg bestemme AD DC= 6cm og AC= 10,2cm, og den retvinklet kan jeg godt bare bruge pythagoras?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2014 af mathon

                           \angle B=68,07^{\circ}

                 Du forklarer ikke, hvilket punkt D er.


Svar #4
11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

se billed


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2014 af AskTheAfghan

#4

Man kan benytte 

cos(C) = |CD|/|AC|, således at vinklen B er lig 180 - (A + C).


Svar #6
11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

Forstår ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet A = 54º , a = 9,1 og b = 10,2 , så

sin(B) = (b/a)·sin(A) = (10,2/9,1)·sin(54º) = 0,90681 , så B = 65,068º .

#4

Det er ikke oplyst, at trekant ADC er retvinklet (det er den faktisk ikke). Man kender vinkel C = 180º-A-B , så man finder |AD| ved at benytte en cosinusrelation i trekant ADC:

|AD|2 = |AC|2 + |DC|2 - 2·|AC|·|DC|·cos(C) ⇒ |AD| = 8,976 .


Svar #8
11. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

Tusind taak :)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.