Matematik

Beregn længden af højden i en trapez

11. maj 2014 af boelle85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trapez ABCD, siden AD og BC er paralelle, er: AD=9, BC=7, AB=6 og A=30º. Så beregnede jeg siden BD. Men så skal jeg beregn længden af højden fra B på siden AD, der falder jeg lidt halen? Jeg vedsimpelthen ikke hvad jeg skal gøre.

Jeg har lavet en tegning jeg har vedhæftet:)

Vedhæftet fil: Untitled.jpg

Svar #1
11. maj 2014 af boelle85 (Slettet)

Jeg tror jeg har tegnet den forkert...


Svar #2
11. maj 2014 af boelle85 (Slettet)

Skal jeg bare lave en streg fra B til siden AD?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Ja, vinkelret på AD.

Jeg har tegnet trapezet således:

     B                   C

     h

A                              D

Du har så:  sin A =  modstående side / hypotenusen    =>

sin 30 = h / 6

Isolèr h.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Det du har tegnet, ligner en rombe.

Siderne AD og BC er tegnet lige lange.


Svar #5
11. maj 2014 af boelle85 (Slettet)

#4

#0:   Det du har tegnet, ligner en rombe.

Siderne AD og BC er tegnet lige lange.

Ja det var vist det der snød mig:)


Svar #6
11. maj 2014 af boelle85 (Slettet)

#3

#2:  Ja, vinkelret på AD.

Jeg har tegnet trapezet således:

     B                   C

     h

A                              D

Du har så:  sin A =  modstående side / hypotenusen    =>

sin 30 = h / 6

Isolèr h.

h=sin30·6=3


Skriv et svar til: Beregn længden af højden i en trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.