Matematik

Opstil en model

11. maj 2014 af Christinekjaergaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg får oplyst:

I 2010 var danskernes forbrug af vin 192 mio. liter.

I en prognose for årene efter 2010 regnes der med en stigning på 1,3 % pr. år i danskernes forbrug af vin.

a) Opstil en model, der beskriver danskernes forbrug af vin i prene efter 2010 ifølge prognosen.

Her jeg så i tvivl om det er linenær:

y = ax+b

y= 1,3x+192

Eller eksponentielle: 

y = b*a^x

y = 192*1,3^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af powpow (Slettet)

Den er eksponentiel


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Modellen er eksponentiel, men a er ikke lig med 1,3 . a = 1+r = 1+0,013 .


Skriv et svar til: Opstil en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.