Matematik

procent og renter

12. maj 2014 af nichlasrl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle! Jeg er virkelig lost og håber i kan hjælpe mig.. :/


En virksomhed har anskaffet en maskine til 300000 kr. og ønsker at afskrive den over en årrække

med en fast procentdel. Som det fremgår af tabellen nedenfor, er maskinens værdi nedskrevet til

150 000 kr. efter 3 år.

Antal år efter anskaffelsen 0 3 6

Maskinens værdi
År 0: 300000    
År 3: 150000
År 6: (det vi skal finde ud af)

I en model beskrives maskinens værdi ved den eksponentielle funktion f (x) = b ⋅ ax , hvor x angiver

antal år efter anskaffelsen.

a) Bestem en forskrift for den eksponentielle funktion f (x) = b ⋅ ax .

b) Bestem maskinens værdi efter 6 år.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2014 af mathon

              Det ses, at halveringstiden er 3 år
hvoraf        
              f(x+n\cdot 3)=\left ( \frac{1}{2} \right )^n\cdot f(x)\; \; \; \; \; \; n\in \mathbb{N}                             

              f(0+2\cdot 3)=\left ( \frac{1}{2} \right )^2\cdot f(0)

              f(6)= \frac{1}{4} \cdot 300000=75000


Svar #2
12. maj 2014 af nichlasrl (Slettet)

10000000-tak 


Skriv et svar til: procent og renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.