Fysik

Bølger

15. maj 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen

Hvordan løser jeg denne opgave? Jeg har siddet med den i lang tid, men jeg ikke finde ud af det.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: -.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2014 af mathon

Lysstrålernes vejforskel skal være et helt antal bølgelængder.

                   2\cdot d\cdot \sin(i)=n\cdot \lambda\; \; \; \; n\in \mathbb{N}       
                                                                                                              hvor i er vinklen mellem en indfaldende lysstråle og oliepletoverfladen

med i = 90°

                   2\cdot d\cdot 1=n\cdot \lambda

                   n=\frac{2d}{\lambda}


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.