Andre fag

Masse%, Volumen% - Omregning.

16. maj 2014 af Træklods (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med nogle opgaver i Biotek, og jeg har ikke haft om Volumen% og Masse%

Opgaverne lyder:

Normalt er koncentrationen af glucose i blodet på ca. 5,5 mmol pr. liter. Beregn indholdet i Masse% 

En flaske vin indeholder 13 volumen% ethanol.

a. Hvad er volumen af ethanol i vinflasken?

b. Omregn volumen ethanol til masse.

c. Beregn masse% ethanol i vinen.

Husholdningseddike indeholder 5 masse% ethansyre.

a. Beregn den molære koncentration af ethansyre

Hvordan omregner jeg Masse- og volumenprocent og løser opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2014 af mathon

Normalt er koncentrationen af glucose i blodet på ca. 5,5 mmol pr. liter. Beregn indholdet i Masse%

M(glucose) = 180,16 g/mol     blodets densitet sættes til 1000 g/L.

5,5 mmol = 5,5·10-3 mol
har masen
                       m = (5,5·10-3 mol) · (180,16 g/mol) = 0,99088 g
1 L blod har massen 1000 g
hvoraf:
              pmasse% = (0,99088 g) / (10 g/%) = 0,099088% ≈ 0,1%


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2014 af mathon

Husholdningseddike indeholder 5 masse% ethansyre og har densiteten (opslag) 1005,5 g/L

a. Beregn den molære koncentration af ethansyre

             c=0,05\cdot \frac{\varrho }{M}=0,05\cdot \frac{1005,5\; \frac{g}{L} }{60,05\; \frac{g}{mol}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2014 af mathon

En flaske vin (75 cL) indeholder 13 volumen% ethanol.

a. Hvad er volumen af ethanol i vinflasken?

b. Omregn volumen ethanol til masse.

c. Beregn masse% ethanol i vinen.


Skriv et svar til: Masse%, Volumen% - Omregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.