Matematik

Trigonometri og areal

17. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Voksne/PDF12/121213%20AVU%20MAT_D.ashx

1,4

Der skal bruges 150*19,54=2931 kg

prisen med moms:2931/100*329*1,25=12054 kr

1,5

Deler figuren op i 2 trekanter

(344+528+400)/2=636

√636*(636-344)*(636-528)*(636-400)=68799,9m2

(290+484+528)/2=651

√651*(651-290)*(651-484)*(651-528)=69479,2m2

68799,9m2+69479,2m2=138279,1m2

138279,1m2/10000=13,28 ha

(3,1)

1,6m+0,4m=2m

(3,2)

siden b svarer til siden c

siden e svarer til siden d

b=0,5 m

c=5,5m

Forholdet:5,5m/0,5m=12

e er 0,4m

d:0,4m*12=4,8m

i alt/lygtepælens højde:4,8m+1,6m=6,4m

eller

tan(38,7)*6+1,6=6,4m

(3,3)

b=0,5

e=0,4

tan-(0,4/0,5)=38,7*

(3,4)

√4,82m+62m=7,7m

Hvis I har tid/lyst må I gerne kigge det igennem. Skal snart op til eksamen, så vil gerne lige finde ud af, hvad jeg skal arbejde med. 

Tak på forhånd og god weekend


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2014 af hesch (Slettet)

Ad:  Skal snart op til eksamen.

Du må altså til den eksamen dokumentere dine udregninger bedre, i form af enheder:

Eksempel (1,4):  150*19,54=2931 kg : Nej det er ej, det er 2931.

Værre går det her:  √636*(636-344)*(636-528)*(636-400)=68799,9m2 ? ?   Hvad sker der lige her ?

Påhæftede enheder fortæller en masse om, hvilke størrelser det er, du indsætter. Uden disse bliver et gennemkig/rettelse et detektivarbejde, i form af at finde tilsvarende værdier i opgaven. Undlader du disse enheder til eksamen, risikerer du at starte med et handicap på -2 karaktertrin.

Hvis du laver den mindste (komma)fejl, kan lærer/censor ikke spore fejlårsagen, grundet mangelfuld dokumentation, og du får ingen point for opgaven.

Så:  For din egen skyld.


Skriv et svar til: Trigonometri og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.