Matematik

bevis

19. maj 2014 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Skal op i mundtlig matematik A, og vil gerne høre hvilket bevis der efter jeres mening vil være godt at lave til følgende spørgsmål: 

12. Sandsynlighedsregning og statistik

Eventuelt med udgangspunkt i forsøg, forklar statistiske deskriptorer, der ofte bruges til præsentation af data. Grupperede/ ikke grupperede observationssæt kan omtales. Husk at opskrive formler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2014 af Amril (Slettet)

Jeg ville ikke umiddelbart foretage beviser indenfor sandsynlighedsregning; det er let og basalt stof, om end du kan bevise formlerne for permutationer og kombinationer hvis du vil.

P(n,r) = \frac{n!}{(n-r)!}

K(n,r) = \frac{n!}{r!(n-r)!}

Herefter har vi sandsynlighedsfordelingerne og statistikdelen, og der kan du bevise formlen for punktsandsynligheder (binomialfordelingen). 

P(X = r) = K(n,r) \cdot p^{r} \cdot (1-p)^{n-r}

Dernæst er der primært tale om en del teori (normalfordelingen, hypotesetest) - jeg mener ikke, at man får bevist en hel masse - men du kan komme ind på standardnormalfordelingen som kan bevises ved anvendelse af nogle hjælpesætninger (disse forventes du ikke at bevise), om end hvis tiden er knap, så fokuser mere på at bevise (teorien omkring) konfidensintervaller.  


Skriv et svar til: bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.