Fysik

Kræfter

19. maj 2014 af 19932014 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

Bøvler lidt med denne opgave.

Personen på figuren går med en taske i hånden. Tasken vejer 8,4 kg.

1 : Beregn størrelsen af tyngdekraften Ft på tasken.

Ft = m * g = 8,5kg * 9,83 N/kg = 82,49 Newton

2 : Hvor stor er den kraft, hvormed personen påvirker tasken?
 

-som i kan se har jeg svaret på første spørgsmål, men hvordan hulen finder jeg ud af 2éren ? Jeg ved jo ikke rigtig noget om denne person - og svaret må jo været at "personen" påvirker tasken med en kraft modsat svarende tyngdekraften? Eller er det helt i hegnet?
- Og hvordan udtrykkes det i en beregning?

Tusinde tak på forhånd.

-


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2014 af mathon

Det er rigtigt!


Svar #2
19. maj 2014 af 19932014 (Slettet)

Jamen - så der jo ingen ben i det (;

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2014 af hesch (Slettet)

Hvis personen står og holder tasken, og tasken hverken accelereres opdad eller nedad, må den samlede kraft på tasken jo være lig med 0.  Altså:

Ftyngde + Fperson = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2014 af SuneChr

# 0
Netop
som personen begynder at gå, i vandret retning, med tasken, vil den derved fremadrettede acceleration, i et meget kort tidsinterval, også påvirke tasken.


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.