Fysik

Fysik opgave hjælp

19. maj 2014 af Abdo (Slettet) - Niveau: B-niveau

i et kar med vand sendes en lystråle fra væksten op i luften. indfaldsvinklen er 31 grader

beregn brydningsvinklen.

Beregn den kritiske vinkel for totalrefleksion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2014 af mathon

Du oplyser intet om arten af væsken.
Hvis væskens brydningsindeks er n
haves
                                      b=\sin^{-1}\left (n\cdot \sin(i_{v\ae ske}) \right )

grænsevinklen
for totalrefleksion
                                      g=\sin^{-1}\left (n^{-1} \right )        da b = 90°
                                                              


Skriv et svar til: Fysik opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.