Matematik
Integralregning
Den viste pæreform er sammensat af funktionen f(x)=-x^2+3 og cirklen x^2+y^2 = 4
bestem arealet af figuren..
Hej studieportalen, i denne opgave er jeg kommet i vanskeligheder jeg har gjort følgende
cirklen funktion lyder : g(x) = kvadratroden af (4-x^2)
så siger jeg f(x) = g(x) og jeg får de to skæringspunkter, derfra kan jeg ikke finde ud af interegere, da arealet bliver minus
Svar #1
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
Hvorfor bliver arealet negativt? Du skal integrere |f(x) - g(x)| .
Svar #2
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
Egentlig er der vel fire skæringspunkter, så arealbestemmelsen er en smule mere kompliceret.
Svar #4
20. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
4 skæringspunkter, jeg skal regne arealet af hele figuren :)
Svar #5
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4
Prøv at formulere hele opgaven. Parabelen skærer cirklen i fire forskellige punkter. Er pæreformen den punktmængde, der begrænses af både parabelen og cirklen?
Svar #6
20. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
http://peecee.dk/uploads/052014/xx_big_thumb.JPG sådan her ser figuren ud, skal beregne hele arealet, ahh, ved hvad du mener med 4 skæringspunkter nu :)
Svar #7
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
#6
Prøv at lave det som et link http://peecee.dk/uploads/052014/xx_big_thumb.JPG .
Svar #8
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
#6
Det, du har markeret som området ABC ligner da ikke en pære. Men for det område skal man så benytte de to x-værdier, der ligger tættest på 0. Figuren er symmetrisk omkring y-aksen.
Svar #9
20. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
#7#6
Prøv at lave det som et link
http://peecee.dk/uploads/052014/xx_big_thumb.JPG .
Det gik da meget godt, men nu er den visuel :p - har du nogle idéer?
(ps jeg har idéer men det indgår jeg laver en korde, burde være en nemmere løsning
Svar #10
20. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
#8#6
Det, du har markeret som området ABC ligner da ikke en pære. Men for det område skal man så benytte de to x-værdier, der ligger tættest på 0. Figuren
er symmetrisk omkring y-aksen.
Opgaven siger det er en pæreformet figur. :P
Svar #11
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
Beregn de to rødder -x0 og x0 tættest ved 0 og beregn så
A = -x0∫x0 (f(x) - g(x)) dx = 2 · 0∫x0 (f(x) - g(x)) dx
med f(x) og g(x) defineret som i #0.
Svar #12
20. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
#11Beregn de to rødder -x0 og x0 tættest ved 0 og beregn så
A = -x0∫x0 (f(x) - g(x)) dx = 2 · 0∫x0 (f(x) - g(x)) dx
med f(x) og g(x) defineret som i #0.
Ja, men cirklen går jo i minus, derfor medregner den også det? :)
Svar #13
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
#12
Der er ingen grund til at gentage hele svaret fra en tidligere tråd. Henvis blot til svaret med #n .
Jeg forstår ikke, hvad du mener med at cirklen går i minus. Man bestemmer arealet mellem de to funktioners grafer.
Svar #14
20. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
Okay, der er noget af arealet af cirklensfunktion der ligger under x-aksen, ved at gøre det du skrev, vil jeg da medregne det også?
Svar #15
20. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
Og desuden beder opgaven os om at finde arealet af hele figuren :P
Svar #16
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
#15
Så start med at definere, hvad der menes med hele figuren. Ovenfor har du antydet, at det er punktmængden ABC på din figur. Hvis det ikke er den søgte mængde, så forklar i stedet, hvad der skal beregnes arealet af.
#14
Funktionen g(x) som du har defineret den ovenfor, beskriver jo kun den halve cirkel, nemlig den del, der ligger på eller over x-aksen.
Svar #17
20. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
Nej, g(x) beskriver hele funktionen, sålænge den overholder -2≤x≤2, kan man da lave en funktion der kun gælder for halvdelen, og hvis ja, hvordan lyder den så d: ?
Svar #18
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)
#17
Nej. Funktionen g(x) = √(4 - x2) , -2 ≤ x ≤ 2 beskriver kun den halvcirkel, der ligger på eller over x-aksen.
Svar #20
20. maj 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
Faktisk, er det stadig forkert, hvis man tegner det på graf, kan man se der kommer noget overskud med fra cirklen
