Matematik

Udgaver af pythagoras?

21. maj 2014 af Bobsburgers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. 

Er det muligt at sige:

a2=b2-c2

b2=c2-a2

c2=a2+b2

Eller er det forbudt? ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer da an på, hvilken af siderne, der er hypotenusen.

Svar #2
21. maj 2014 af Bobsburgers (Slettet)

Hvis nu at c ALTID er hypotenusen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Hvis c er hypotenusen, så følgende korrekt.

a2=c2-b2

b2=c2-a2

c2=a2+b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2014 af LeonhardEuler

... såfremt at sammenhængen nævnes med hensyn til retvinklede trekanter, men det gælder også den anden vej. Hvis a2 + b2 = c2 gælder, så må der også gælde at vinkel C er retvinklet. 


Skriv et svar til: Udgaver af pythagoras?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.