Matematik

Matematik opgave:

21. maj 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til Alle. Kunne nogen hjælpe med opgaven?

Det er opgave 15. Link: http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/131206%20MatA-stx-06122013.ashx

Jeg kan ikke finde ud af, hvordan man kan løse opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Har du slet ikke gjort noget selv?

Opskriv det generelle udtryk for ligningen til tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)), hvor her f(x) = -x2 + 3x - 2 .

Kravet, at tangenten skal gå gennem punktet (0,0) , giver så en ligning til bestemmelse af x0 .


Svar #2
21. maj 2014 af Niko83 (Slettet)

jo, men jeg får en ligning for  tangenten y=3x-2

Det er ikke sandt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vis, hvad du har gjort. Følg fremgangsmåden i #1.


Svar #4
21. maj 2014 af Niko83 (Slettet)

mener du at: -x2+3*x-2=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, jeg mener (se #1)

Opskriv det generelle udtryk for ligningen til tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) .

Tangentligningen er

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) .

Benyt forskriften for f(x) til at opstille tangentens ligning udtrykt ved x0 .


Svar #6
21. maj 2014 af Niko83 (Slettet)

ligesom jeg sagde: med denne formel får jeg  y = f '(x2) · (x - x0) + f(x0) .: 3x-2


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal jo benytte den givne forskrift for f(x) og indsætte udtrykkene for f '(x0) og f(x0) i tangentligningen.

                y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0
                         |                      |
                Indsæt udtrykket for f '(x0) her                 Indsæt udtrykket for f(x0) her


Svar #8
21. maj 2014 af Niko83 (Slettet)

hvad er x0. x0 er det sted hvor den rette linje tangerer grafen, er det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

x0 er x-koordinaten for røringspunktet mellem tangenten og grafen for funktionen f(x) .


Svar #10
21. maj 2014 af Niko83 (Slettet)

SPØRGSMÅLET ER: HVORDAN KAN MAN BESTEMME den x0?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er jo det opgaven går ud. Læs og følg vejledningen i #1. Opstil først ligningen for tangenten, der rører grafen for f(x) i punktet (x0,f(x0)). Benyt derefter kravet om, at tangenten skal gå gennem punktet (0,0) til at bestemme x0 .


Skriv et svar til: Matematik opgave:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.