Matematik

lille opgave:

21. maj 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En vektor a = ( 2,6) er parrallel med linjen l. Linjen går igennem punktet P(4,5) Bestem en forskrift for l.
Er der nogle der kan hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vektor a's tværvektor â er så en normalvektor til linien l , og l skal gå gennem punktet P.


Svar #2
21. maj 2014 af Maria55555 (Slettet)

Det har jeg faktisk prøvet på at gøre, men det gik galt..
Altså jeg sagde (a1,a2) , (-a2,a1), så jeg fik: ( -6,2)

Derefter benyttede jeg så linjens ligning: a(x-x0) + b ( y-yo) = 0

-6(x-4) + 2 (y-5) = 0

-6x+24 + 2y - 10 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da helt korrekt. Reducer liniens ligning lidt.


Svar #4
21. maj 2014 af Maria55555 (Slettet)

Er det korrekt?? Men jeg skulle gerne få resultatet y = 3x-7


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det får man jo også.

        2y = 6x + 10 -24 = 6x -14

          y = 3x - 7


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2014 af Amril (Slettet)

Det får du jo også. 

-6x + 24 + 2y - 10 = 0 \Rightarrow -6x + 14 +2y = 0 \Rightarrow 2y = 6x - 14 \Rightarrow y = 3x - 7


Svar #7
22. maj 2014 af Maria55555 (Slettet)

Ej tusind tak for hjælpen!! :)


Skriv et svar til: lille opgave:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.