Matematik

matematik ligninger

22. maj 2014 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen her er en opgave som jeg umuligt kan løse håber en af jer kan hjælp lidt og tak på forhånd ... 

y+16=225/y


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med y på begge sider, og løs så den fremkomne 2.-gradsligning i y .

Man forudsætter, at y ≠ 0 .


Svar #2
22. maj 2014 af Karare

jeg har ikke rigtigt styrre på det det som om jeg er blank ved ikke rigtigt jeg har prøvet en masse gang med det  lykkedes ikke min ven .. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gang ligningen med y på hver side

        y2 + 16y = 225

Saml alle led på venstre side

        y2 + 16y - 225 = 0 .

Løs nu denne 2.-gradsligning.


Svar #4
22. maj 2014 af Karare

er svaret så 

x=9

og 

x=-25


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2014 af mathon

        Ja


Skriv et svar til: matematik ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.