Matematik

Vektorer

23. maj 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle, som kan hjælpe mig med denne opgave? Tror kun jeg har problemer med a'eren. Skal jeg bare lavet et koordinatsystem, hvor jeg siger at punkterne er (x(1),y(1)) ,  (x(2),y(2)) ,  (x(3),y(3))  , (x(4),y(4)). Eller er jeg helt forkert på den?

Screen Shot 2014-05-23 at 08.31.36.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2014 af mathon

Indsæt i excel
    og beregn x(t) og y(t) for t ∈ [0;4]
    med t-spring på 0,1

Indtegn i koordinatsystemet  de beregnede (x,y)


Svar #2
23. maj 2014 af inddd (Slettet)

Kan jeg sprøge, hvor springet netop skal være på 0,1?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2014 af mathon

…fordi det er praktisk passende…


Svar #4
23. maj 2014 af inddd (Slettet)

I b'eren når der står koordinater. Er det så vektorkoordinater eller almindelige koordinater?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bilens position til tiden t = 0 er et punkt i x-y-planen. Vektoren r(0) er stedvektoren til dette punkt. Man finder derfor koordinaterne til dette punkt ved at sætte t = 0 i parameterfremstillingen for r(t) .


Svar #6
23. maj 2014 af inddd (Slettet)

Jeg har fået koodinaterne til (2,0) ved at sige følgende:
Screen Shot 2014-05-23 at 18.13.29.png
 

Ved c'eren sætter jeg de to funktiosnværdier lig med 0, men får t til at være 1 sek for den ene ligning og 0 sek for den anden ligning. Kan ikke forstå, at tiden kan blive 0 sek, når det er bevidst i b'eren at postionen ved tiden 0 har koordinaterne (2,0)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal jo finde alle løsninger for

        x(t) = 2·cos(0,5·π·t) = 0 , 0 ≤ t ≤ 4

og

        y(t) = sin(π·t) = 0 , 0 ≤ t ≤ 4

og så udvælge den mindste løsning, der er fælles for de to ligningers løsningsmængder.

Den første ligning (x(t) = 0) har løsningerne

        0,5·π·t = (π/2) + p·π , dvs. t = 1 + 2·p , p ∈ Z , dvs t = 1 ∨ t = 3 i intervallet [0;4] .

Den anden ligning (y(t) = 0) har løsningerne

        π·t = p·π , dvs t = p , p ∈ Z , dvs. t ∈{0,1,2,3,4} i intervallet [0;4] .

Første gang, modelbilen er i (0,0) er da til tiden t = 1.


Svar #8
23. maj 2014 af inddd (Slettet)

Det forsr´tod jeg ikke helt. 

Forstår godt at man siger x(t)=0 og y(t)=0, men forstår ikke resten. Forstår ikke, hvorfor p og Z kommer ind.


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ligningen    

        x(t) = 2·cos(0,5·π·t) = 0  

har uendeligt mange løsninger, og notationen med p ∈ Z angiver alle disse løsninger ved at p gennemløber mængden Z af alle hele tal. Dernæst udvælges de løsninger, der ligger i intervallet [0;4] , idet kun disse er relevante for opgaven.


Svar #10
23. maj 2014 af inddd (Slettet)

Okay, hvorfor siger man 0,5*PI*t = PI/2 + p*PI

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Fordi ligningen cos(x) = 0 har den generelle løsning     x = (π/2) + p·π , p ∈ Z .


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.