Matematik

intregration

26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med den her:


Svar #1
26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

og den her


Svar #2
26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

kan det passe jeg får integralet til at være 6 i opgave nr 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af mathon

#2
          Måske kan det passe, at du får 6, men facit er ikke korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. maj 2014 af mathon

Skærmbillede 2014-05-26 kl. 07.37.31.png

                          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int_{1}^{2}\left ( 6x^2-2x \right )dx=\left [2x^3-x^2 \right ]_{1}^{2}=2\cdot 2^3-2^2-\left ( 2\cdot 1^3-1^2 \right )=16-4-\left ( 2-1 \right )=
                                                    12-1=11


Svar #5
26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

hvordan har du fået det til 2x^3og -x^2?


Svar #6
26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

har jeg forstået det rigtig at hvis der stod 8x^2 i stedet for ville det være 2x^4


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2014 af mathon

integrationsregel:

                                    \int _0a\cdot x^{n}dx=a\cdot \frac{1}{n+1}x^{n+1}\; \; \; \; \; \; \; n\neq -1


Svar #8
26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

kan du give mig et eksempel på en opgave, så jeg kan se om jeg har forstået det


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2014 af Cille1296 (Slettet)

Når 6x skal differentieres bliver det til 6*1/3x^3

derfor 2x^3 

x^2 bliver ligeledes til 2*½*x^2

Og det er på den måde du når frem til det :-)
Ellers tag et kig på denne side.
http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/integralregning/stamfunktion


Svar #10
26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

hvor får du 3 fra


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. maj 2014 af Cille1296 (Slettet)

Fordi når x differentieres bliver det altid 1/3x^3 :)

Svar #12
26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

mmm så hvis jeg nu havde 4x vil den blive diffretieret til 4*1/3x^3


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. maj 2014 af Cille1296 (Slettet)

Ja :)
Se det billede jeg har vedhæftet :)
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #14
26. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

ahhhh, nu jeg med tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. maj 2014 af Cille1296 (Slettet)

Det var så lidt! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er da fuldstændig forkert. Differentialkvotienten af x er lig med 1.

Derimod er en stamfunktion til x2 lig med x3/3 .

#12

Dette er heller ikke korrekt. Når man differentierer 4x får man 4 . Derimod er et integral til 4x2 lig med 4x3/3 . 

Når man integrerer går man den modsatte vej af at differentiere.


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. maj 2014 af Cille1296 (Slettet)

Ja Sorry, x =1/2x^2 og ikke 3 som jeg skrev da det jo er x^2 my bad :)

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Og vær også opmærksom på, at der ikke differentieres, men integreres.

Det er noget regulært vrøvl at skrive x = 1/2x^2 som du gør det.


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. maj 2014 af Cille1296 (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men gør det over mobilen ;-)
Og ja, men sad og læste til eksamen om differentiering, derfor fejlen ;-)

Skriv et svar til: intregration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.