Matematik

Lineære afbildninger

26. maj 2014 af fretil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opstil afbildningsmatricen A for en rotation med vinkel  i positiv omløbsretning om y-aksen i rummet.

Vedhæftet fil: Opgave 7 tekst.jpg

Svar #1
26. maj 2014 af fretil (Slettet)

Her er min ide. (vedhætet)

Vedhæftet fil:Opgave 7 (ide).docx

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når der roteres om y-aksen, svarer det til en rotation i xz-planen:

        \textbf{R}_{y}=\begin{pmatrix} \cos \theta &0 &\pm \sin \theta \\ 0 & 1 &0 \\ \mp \sin \theta & 0 & \cos \theta \end{pmatrix}

Fortegnskonventionen afgør, hvilket fortegn der skal benyttes på sinus.


Svar #3
27. maj 2014 af fretil (Slettet)

Hvordan ved du? Hvordan kan du se hvor de forskellige sin og cos, skal placeres ?


Skriv et svar til: Lineære afbildninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.