Matematik

Logistisk regression?

26. maj 2014 af måske1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg sidder med en ogave, og tænker om jeg skal bruge en logistisk regression. 

Men jeg er usikker på hvad det er. Er der nogle der kan fortælle mig, hvad man finder ud af når man bruger en logistisk regression, og hvornår bruger man den? 

Jeg vil være meget taknemlig, for et svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

Anvendes i forbindelse med udviklingen af individantallet i en population.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2014 af mathon

Udviklingen af individantallet N over tiden t
er bestemt af
                         \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=a\cdot N\cdot (M-N)\; \; \; \; 0< N< M\; \; \; \; a> 0                                                                                                                                                                          hvor M er populationens maksimum

        løsningen til differentialligningen
        er

                          N(t)=\frac{M}{1+Ce^{-aM\cdot t}}


Svar #3
26. maj 2014 af måske1 (Slettet)

Jamen, jeg forstår det bare ikke. Er det kun det man kan undersøge, eller er det også andre ting, som forbrug af penge eller hvor mange træer der bliver fældet osv., man kan bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2014 af mathon

       

\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}   har derfor maksimum for N(t_o)=\frac{M}{2}til tiden bestemt
                  af:

                         N(t_o)=\frac{M}{1+Ce^{-aM\cdot t_o}}=\frac{M}{2}

                          t_o=\frac{\ln(C)}{aM}


Svar #5
26. maj 2014 af måske1 (Slettet)

Tusind tak for det! 


Skriv et svar til: Logistisk regression?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.