Matematik

Forberedelse til B-niveau

27. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/131206%20MatB-hfe-06122013.ashx

Har prøvet at lave delprøven fra 9.00 til 13.00

Jeg har ikke lige løst opgave 8 og 12, da de er alt for svære til mig.

Opgave 7

Bestem a og b

f(x)=b*xa

a=(log(15)-log(2,2))/(log(0,95)-log(0,5)=2,990701

b=2,2/0,52,990701=17,5635616

f(x)=17,5635616*x2,990701

b)

Nej

17,5635616*1,22,990701=30,3kg

Kejserpingvinen vil komme til at veje 10 kg for lidt

Opgave 8

a)

Opgave 9

f(x)=2,46+0,33x

5=2,46+0,33x

2,54=0,33x

2,54/0,33=0,33x/0,33

x=7,45

I løbet af 2006

Opgave 10

a)

AC eller siden b=?

B=135*

AB(c)=7,7 m

BC(siden a)=7,7 m

b2=7,72m+7,72m-2*7,7m*7,7m*cos(135*)=197m2

√b2=√197m2=14m

AC er 14 meter

b)

Areal af trekant ABC

T=1/2*sin(135*)*7,7m*7,7m=21m2

Arealet af hele grundplanen

21m2*4+14m*14m=280m2

c

forholdet er 14/8,5

FG er 7,7m:14/8,5=4,7m

Opgave 11

a)

F=42,9*in(28)-102,7=40,3%

20=42,9*in(BMI)-102,7

20/42,9=42,9/42,9*in(BMI)-102,7

20/42,9=in(BMI)-102,7

20/42,9+102,7=in*(BMI)-102,7+102,7

103,16=in*(BMI)

Det går galt

F=42,9*in(BMI)-102,7

F/42,9=42,9/42,9*in(BMI)-102,7

F/42,9+102,7=in(BMI)-102,7+102,7

F/42,9+102,7=in(BMI)

Det kunne være til stor hjælp, hvis det er var en, som havde svaret til opgave 11 a

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 7. Man skal lave regression med en potensmodel.

Opg 10. a) b2 = 7,72·2·(1 - cos(135º)) = 7,72·(2 + √2) , så b = 7,7·√(2 + √2) = 14,228 m.

b) TABC = (1/2)·7,72·sin(135º) = (7,7/2)2·√2 = 20,962 m2 .
    Hele grundplanen: Areal = 4·TABC + b2 = 7,72·√2 + 7,72·(2 + √2) = 7,72·2·(1+√2) = 286,277 m2 .

c) |FG| = (|AB|/|AC|) · |FH| = 8,5/√(2 + √2) = 4,60 m

Opg 11 a) F = 42,9·ln(28) - 102,7 = 40,25

b) BMI = exp((F+102,7)/42,9)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den naturlige logaritmefunktion skrives ln(x), dvs LN(x) med små bogstaver, ikke in(x). Det fik du vist også forklaret i en anden tråd for nogle dage siden.


Skriv et svar til: Forberedelse til B-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.