Fysik

Totalrefleksion af lys

27. maj 2014 af lightguy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

Totalreflekteres laserlys, når det rammer et spejl eller brydes noget af lyset?

Tak for hjælpen, ha en god dag


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2014 af mathon

Hvis laserlysstrålen blev brudt, skulle den fortsætte ud på den anden side af spejlet, hvilket ikke er muligt (Der er vel ikke lufthuller i spejlet).


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man taler normalt kun om totalrefleksion, når man betragter en brydende flade, hvor indfaldsvinklens størrelse umuliggør en brydning i Snells lov, hvorved al energien samles i den reflekterede stråle, praktisk taget uden energitab.

Ved en spejlende flade er det egenskaber ved spejlets materiale (aluminium, sølv, osv), der bevirker, at en stor del af det indfaldende lys reflekteres. En lille del af lyset brydes faktisk ind i spejlmaterialet, hvor det absorberes under afgivelse af varmeenergi. Spejlfladen kan belægges med særlige coatings, der forøger den del af energien, der reflekteres.


Svar #3
27. maj 2014 af lightguy (Slettet)

Andersen11:

Tusind tak, kan dog heller ikke forstå det med Ohms lov og glødepærere helt. Jeg ved at man får en slags eksponentiel kurve, da modstanden ikke er konstant, men betyder dette at man slet ikke kan anvende Ohms lov til glødepærere overhovedet :)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2014 af mathon

Glødetråden er temperaturafhængig

                               R=R_{20}\cdot \left ( 1+\alpha \cdot \Delta t \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2014 af mathon

supplement il #2

      grænsevinklen for "…totalrefleksion, når man betragter en brydende flade, hvor indfaldsvinklens størrelse 
     umuliggør en
          brydning i Snells lov
":

                              \frac{\sin(\varphi _1)}{\sin(\varphi _2)}=\frac{n_2}{n_1} =n_{1,2}        som giver
  grænsevinklen g for brydning

                              \frac{\sin(g)}{\sin(90^{\circ})}=\frac{n_2}{n_1} =n_{1,2}

                              g=\left (\sin^{-1}\left (n_{1,2} \right ) \right )^{\circ}

  Brydningen er umuliggjort,
  når
                              \varphi _1\geq g


Skriv et svar til: Totalrefleksion af lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.