Matematik

Retvinklede trekanter, hypotunsen

27. maj 2014 af pokemonorm - Niveau: 8. klasse

Hej jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre her, er der nogen der vil hjælpe mig?

Tegn retvinklede trekanter hvor hypotenusen:

A: kvadradroden af 25

B: Kvadradroden af 10

C: Kvadradroden af 17

M.v.h Pokemonorm :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2014 af Heptan

Du skal tegne tre retvinklede trekanter, hvor hypotenuserne er givet.

Beregn kateterne for hver af trekanterne før du tegner.

Brug pythagoras' sætning

Fx A: kvadratroden af 25 er 5. 5^2 = 3^2+4^2

Altså har trekant "A" sidelængderne 5, 4 og 2 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vælg kateterne a og b , så at

A: a2 + b2 = 25

B: a2 + b2 = 10

C: a2 + b2 = 17


Svar #3
27. maj 2014 af pokemonorm

Tak

Skriv et svar til: Retvinklede trekanter, hypotunsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.