Matematik

Hjælp til b+c :-) potensfunktion,

28. maj 2014 af RoneMe (Slettet) - Niveau: B-niveau

En matematisk model for sammenhængen mellem den daglige indtagelse af frugt og grønt gennem 
længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark er givet ved f(x) = b ·x2 ,
hvor f(x) angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x er det gennemsnitlige daglige indtag af 
frugt og grønt i gram. 
Nedenstående tabel viser antal kræftdødsfald for forskellige indtag af frugt og grønt. 
 
Indtag af frugt og grønt (gram) 225 625 
Antal kræftdødsfald 15 000 9000
 
 a) Bestem tallene a og b. Den er klaret.. f(x)=225000*x-o,5 
 b) Hvad er det daglige indtag af frugt og grønt, hvis det årlige kræftdødsfald er 10 000? 
 c) Hvor mange procent ville det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt være større, hvis det  årlige antal kræftdødsfald i Danmark var 5 % mindre? 


Svar #1
28. maj 2014 af RoneMe (Slettet)

Ingen der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2014 af SuneChr

b)  Løs      f (x) = 10000
c)  Løs      f (k·x) = 0,95·f (x)         Når k er fundet, findes %'en udtrykt ved r  som  r = (k - 1)·100%


Svar #3
28. maj 2014 af RoneMe (Slettet)

kan det passe at resultatet i opg. b er 506,25? :-)


Skriv et svar til: Hjælp til b+c :-) potensfunktion,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.