Matematik

hjælp til hældningskosfficienten

31. maj 2014 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej 

jeg har en opgave som lyder; undersøg om punkterne P(-2;10), Q(7:33) og R(13;62) ligger på linje.

jeg har fået dem til

pQ= 2,55

QR= 4.8

PR=3.46

så ved jeg ikke om de ligger på en linje eller ej.

men gætter på, at de ikke ligger på en linje da hældningskoefficienten ikke er ens

men hvis de skal ligge på en lige linje skulle hældningskoefficienten så være ens?

fx alle tre punkters hældningskoefficient  være 3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2014 af peter lind

Hvis hældningskoefficienterne ikke er ens ligger de ikke på samme linje


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2014 af SuneChr

Bemærkning til 2. og 3. sidste linje i # 0 :
To linjer er enten sammenfaldende eller parallelle, hvis deres hældningskoefficienter er ens.
Man kan derfor ikke sige, alene ud fra deres ens hældningskoefficienter, om de er sammenfaldende.
Sidste linje # 0 :  Man kan ikke tale om et punkts hældningskoefficient, men om to forbundne punkter der har en hældningskoefficient.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2014 af peter lind

#2 Hvis hælfningskoefficienter mellem A og B er den samme som hældningskoefficienten mellem B og C. så ligger A, B og C på samme linje.


Svar #4
31. maj 2014 af HomeWorkk (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: hjælp til hældningskosfficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.