Matematik

Reducere

31. maj 2014 af kiiiim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg vil høre om dette er rigtigt reduceret.

(a+b)^2-a^2-ab =

a^2+a^2-b^2-ab =

b^2-ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2014 af Heptan

a^2+b^2+2ab-a^2-ab

= b^2 + ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2014 af OnceUponATime (Slettet)

(a+b)2 - a2 - ab

a2 + b2 + 2ab - a2 - ab

b+ ab

#0 Du åbner ikke (a+b)på den måde.. Du skal huske, at der egentlig står:

(a+b)(a+b). Så ganger du de to paranteser med hinanden, og får ud over a2 + b2 også +2ab

Du har desuden skrevet, at du i 2. linje har a2 + a2 ? Du mener vel a2 - a2.

Og så skriver du, igen i 2. linje, at du har -b2, men allersidst skriver du det igen som et positivt b2 ? What..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2014 af mathon

    \! \! \! \! \! \! \! \! \! (a+b)^2-a^2-ab=(a+b)^2-a\left (a+b \right )=\left ( a+b \right )\left ( a+b-a \right )=\left ( a+b \right )\cdot b=ab+b^2


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.