Matematik

Færdighedsregning- brøker

01. juni 2014 af Millapigen1234 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej har virkelig brug for hjælp haster


Har brug for hjælp til brøkerne


8 * 3 1/5. 14* 7 5/6. 16 - 4 1/8


På forhånd tak for hjælp

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2014 af SuneChr

8·(3 + 1/5) = 8·3 + 8·1/5
16 - 41/8 = (15 + 8/8) - (4 + 1/8) = 15 - 4 + 8/8 - 1/8 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juni 2014 af AskTheAfghan

Bemærk, at du kan benytte a1/b = (a·b + 1)/b. Du har f.eks. 31/5 = (3·5 + 1)/5 = 16/5.

Prøv beregn 8·31/= 8·(16/5) = (8·16)/5 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Millapigen1234 det hjælper ikke at du bare skriver dine opgaver ind og derefter skriver at det haster. Du skal ikke takke på forhånd for, man bliver jo næsten træt af at hjælpe jer. Jer som altid skal haste med tingene.

Nå brøker

Når du skal gange hele tal med brøker, skal du starte med at gange de 2 hele tal. Dvs. hvis du har 8 * 3 1/5

Skal du så gange 8 * 3 som jo giver 24

Derefter skal du gange tælleren med 8.

Nu skal jeg lige spørge dig. Hvordan ville brøker så se ud efter det?


Skriv et svar til: Færdighedsregning- brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.