Fysik

Halveringstid- HJÆLP!

01. juni 2014 af Chinchin (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg skal her på tirsdag op i mundtlig fysik, og har en af over emnet kaldet halveringstid, reaktoren, og kerneomdannelse. Jeg forstår ikke rigtig det jeg indtil videre har læst på nettet, så er der nogle som kan forklare??? :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2014 af mathon

Ethvert radioaktivt materiale er karakteriseret ved en specifik halveringstid.

Når én halveringstid er gået er der kun den halve reaktive stofmængde tilbage set i forhold til denne halveringstids begyndelse. Når den næste halveringstid er gået er der kun den halve reaktive stofmængde tilbage set i forhold til 2. halveringstids begyndelse og så fremdeles.

Dvs.
                                             m=m_o\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{n}   når n er et helt antal halveringstider.


Svar #2
02. juni 2014 af Chinchin (Slettet)

#1

Ethvert radioaktivt materiale er karakteriseret ved en specifik halveringstid.

Når én halveringstid er gået er der kun den halve reaktive stofmængde tilbage set i forhold til denne halveringstids begyndelse. Når den næste halveringstid er gået er der kun den halve reaktive stofmængde tilbage set i forhold til 2. halveringstids begyndelse og så fremdeles.

Dvs.
                                             m=m_o\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{n}   når n er et helt antal halveringstider.


Tusinde tak for hjælpen, det var en stor hjælp :D


Skriv et svar til: Halveringstid- HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.