Matematik

hjææælp

02. juni 2014 af okk (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der nogen der vil lige fortælle mig hvordan jeg løser denne opgave. 

 En cirkel er givet ved ligningen ( x-2)2 ( y-1)2 =16  , og en linje er givet
ved ligningen 3x 4y +23= 0.
Vis, at linjen ikke skærer cirklen.

mange tak i forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Aflæs cirklen radius r og koordinatsætter for cirklens centrum C af cirklens ligning. Beregn afstanden d fra cirklens centrum C til den givne linie. Hvis denne afstand d er større end cirklens radius r, er der ingen skæring mellem cirklen og linien.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2014 af SuneChr

Afgør sandhedsværdien af udsagnet

\frac{\left | 3x+4y+23 \right |}{\sqrt{3^{2}+4^{2}}}> \sqrt{16}

ved indsættlse af centrums koordinatsæt.

# 0   Regner med, at 4y skal adderes.


Svar #3
03. juni 2014 af okk (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.