Fysik

Afstemning af reaktionsligning med ioner

03. juni 2014 af Magnuslk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har den her ligning jeg på en eller anden måde skal få til at gå op. I må meget gerne hjælpe mig så hurtigt som muligt :)
- Tak på forhånd

Jeg lægger et jernsøm ned i en kobbersulfat-opløsning. Jeg ved rent fysisk hvad der sker, men hvordan skriver jeg det i en reaktionsligning?

Fe + CuSO4 >> Cu + ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2014 af mathon

           Fe (s)   +   Cu2+ (aq)   --->   Fe2+ (aq)   +   Cu (s)


Svar #2
03. juni 2014 af Magnuslk (Slettet)

hvad står aq for? Og når jeg laver reaktionsligningen, skal jeg så undlade sulfat (SO4), da det ikke reagerer? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2014 af mathon

skriv den på ionform:

                         Fe    +   Cu2+    --->   Fe2+    +   Cu

      

   der sker ikke noget med SO42-

skriv den på molekylform:

                         Fe    +   CuSO4    --->   FeSO4    +   Cu


Svar #4
03. juni 2014 af Magnuslk (Slettet)

Ahh, tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2014 af missi719 (Slettet)

Aq er aqua. Det betyder at det er i flydende masse ligesom vand.

S står vidst for solid. Altså det er et fast stof. 

Sådan mener jeg det hænger sammen..


Svar #6
03. juni 2014 af Magnuslk (Slettet)

Tak :)
Jeg kender dem kun som:
L = Liquid

S = Solid

G = Gas

Men mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2014 af PSXL

(aq) betyder ikke, at det kun er i flydende form, derimod betyder det, at det er i en vandig opløsning. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. juni 2014 af mette48 (Slettet)

Fe + CuSO4    skrives på ionform:

Fe    +   Cu++  + SO4- -  --->   Fe++   + SO4- -  Cu

-->FeSO4 + Cu

I 9.kl skriver man oftest alle ionerne med, medens man på et senere tidspunkt (i gymnasiet) er så øvet at man kan udelade nogle af ledde (her SO4- - )


Svar #9
05. juni 2014 af Magnuslk (Slettet)

Ahhh, mange tak for hjælpen allesammen :)


Skriv et svar til: Afstemning af reaktionsligning med ioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.