Matematik

Meter2 til decimeter2

03. juni 2014 af PeterNorge (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Er der nogen der kan forklare hvordan man regner 5,29m=_________dm?

Håber der nogen der kan hjælpe :-)

Hilsen Christian


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nu skriver du kvadratmeter i teksten. Benyt som det grundlæggende, at

      1 m = 10 dm .

Så er

      1 m2 = (10 dm)2 = 100 dm2

og

      1 m3 = (10 dm)3 = 1000 dm3 .

(Trådens overskrift havde kubikmeter til at begynde med).


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2014 af PeterPølleHatHarEnFedKasket (Slettet)

Hej Christian

1 m er som bekendt 10 dm, hvorfor 1m^2 = (10 dm)^2 = 100 dm^2.

Altså er din konverteringsfaktor = 100 dm^2 / m^2

Hvorfor at 5,29 m^2 = 5.29 m^2 * 100 dm^2 /m^2 = 529 dm^2

Håber der tydligt forklar dit spørgsmål.


Svar #3
03. juni 2014 af PeterNorge (Slettet)

Hej.

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Meter2 til decimeter2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.