Fysik

Spændingsforskel induktion

06. juni 2014 af Yeew (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvad vil det sige at der opstår en spændingsforskel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2014 af mathon

 spændingsforskel = to punkters forskel i elektrisk potentiel energi pr ladning, hvilket du kan forklare som "en
 forskel i de frie elektroners energi pr elektron".


Svar #2
06. juni 2014 af Yeew (Slettet)

Men når en magnet roterer rundt nede i spolen så er opstår der ikke spændingsforskel er det fordi elektronerne ikke bevæger sig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2014 af mathon

Når en cylinderformet magnet roterer tæt på men udenfor en spole, inducerer det variable magnetfelt en spændingsforskel mellem spolens bøsninger.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2014 af hesch (Slettet)

#0: Hvis du cykler op ad en bakke, skal du bruge energi på dette. Om bakkens top befinder sig i 1200 meters højde, er ligegyldigt for energien, der skal bruges. Det, der tæller, er højdeforskellen mellem bakkens bund og bakkens top. Dette svarer til spændingsforskellen.

En elektrons omgivende spænding, fortæller intet om dens energi, og en strøms effektafsættelse i en modstand er ikke afhængig af, fra hvilket spændingsniveau, den kommer fra. Effektafsættelsen afhænger af, hvilken spændingforskel, den gennemløber:

Spændingsforskellen, U = R * I, og effekten, P = U * I.

Så hvis en strøm på 1A gennemløber en modstand på 1Ω, får du en spændingsforskel på 1V. Om strømmen bevæger sig fra en spænding på 21V til en spænding på 20V, eller den bevæger sig fra en spænding på -3V til en spænding på -4V er ligegyldigt. Spændingsforskellen er den samme, og du får en effektafsættelse på  P = 1V * 1A = 1W  i begge tilfælde.

Bl.a. derfor fokuserer man på spændingsforskel.


Svar #5
06. juni 2014 af Yeew (Slettet)

Selvom man bruger vekselstrøm så behøver der ikke opstår en spændingsforskel, ik?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2014 af mathon

Ingen spændingsforskel ingen strøm. Så jo - der skal altid en spændingsforskel til for at opnå strøm - ladningsbevægelse i en præferenceretning.
 


Skriv et svar til: Spændingsforskel induktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.