Fysik

Kernereaktion og Einstein

08. juni 2014 af ata2599 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg prøver at besvare nogle eksamensspørgsmål om atom energi, men har problemer med dette spørgsmål: Forklar hvordan Einsteins masse-energi relation bruges til at lave beregninger for kernereaktioner. 

Jeg forstår udemærket godt at Einsteins masse-energi relation er E=m*c^2 men kan ikke relatere det til kernereaktioner. 

Nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2014 af mathon

                       

                                 E=\left |\Delta m \right |\cdot c^2

angiver ved kernereaktioner relationen mellem masseændring og energi.

Massedefekten \left |\Delta m \right | angiver forskellen mellem de efter kernereaktionen resulterende kerners masser og moderkernens masse.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2014 af mathon

detaljer:

                           m_\mathrm{defekt} = Z \cdot m_\mathrm{proton} + N \cdot m_\mathrm{neutron} - m_\mathrm{kerne},


Svar #3
08. juni 2014 af ata2599 (Slettet)

Mange tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. juni 2014 af mathon


Skriv et svar til: Kernereaktion og Einstein

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.