Matematik

Brøk..?

08. juni 2014 af Katjubaki (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg er kommet i tvivl om hvordan det nu er at man minusser blandet tal med en brøk.
Fx. 1 2/5 - 3/5 ?
Nogen der kan hjælpe..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Omregn blandede tal til uægte brøker, forlæng eventuelt brøkerne så de får samme nævner, og sæt så på fælles brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2014 af 123434 (Slettet)

12/5-3/5

1+2/5=5/5+2/5=7/5

7/5-3/5=4/5


Skriv et svar til: Brøk..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.