Matematik

Tangentens hældning

09. juni 2014 af fogb96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde tangenten til f(x) x^6+2x^4-9 i (1,f(1))

Jeg er kommet frem til dette, men jeg ved ikke om mit resultat er rigtigt

 1. Først skal den afledte funktion findes

f(x) x^6+2x^4-9

f'(x) 6x^5+8x^3

Derefter indsættes 1 ind på x’s plads i den afledte funktion

f(1)= 6*1^5+88*1^3 = 14

Dermed er hældningen 14

Vi ved også at funktionsværdien er 1 i punktet. Her benytter vi formlen:

y = f’(x0)*(x-x0)+f(x0)

y = 14 * (x-14)+1

y = 14x-196+1

y = 14x-195

Når jeg indsætter  14x-195 i Graph giver det ikke mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2014 af mathon

Vi ved også at funktionsværdien er f(1) = 16+ 2•14 - 9 = 1 + 2 - 9 = -6         i linje 9


Svar #2
09. juni 2014 af fogb96 (Slettet)

Vil den så komme til at hedde 14x-6? 

#1

Vi ved også at funktionsværdien er f(1) = 16+ 2•14 - 9 = 1 + 2 - 9 = -6


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2014 af Meelou (Slettet)

Dit x0 er ikke 14 men den x værdi du har fået at vide til at starte med i opgaven (1,f(1))

Du mangler også at udregne selve funktionsværdien, som du gør ved at indsætte værdien for x (i dette tilfælde 1) i den originale funktion. 

Når du har gjort det har du de tre værdier som du skal bruge

x0

f(x0)

f'(x0)

Dem indsætter du i tangentens ligning og så får du det rigtige resultat 


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. juni 2014 af mathon

tangentligning:
                                 y = f '(1) · (x-1) + f(1)

                                 y = 14 · (x-1)  - 6

                                 y = 14x - 14 - 6

                                 y = 14x - 20


Svar #5
09. juni 2014 af fogb96 (Slettet)

Mangte tak


Skriv et svar til: Tangentens hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.