Matematik

ligninger STOR HJÆLP

11. juni 2014 af nejjegerej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

skal have hjælp til denne ligning

80+30x+10=30*3+10


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Træk (80+10) fra på hver side, og divider så med 30 på hver side.


Svar #2
11. juni 2014 af nejjegerej (Slettet)

hvad mener du


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forstår du ikke forklaringen i #1? Benyt den hjælp, du har fået tidligere i dine tråde om ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2014 af kev22 (Slettet)

1. Fjern tal fra venstre side

2. Fjerntal med bogstaver fra højre side.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2014 af kev22 (Slettet)

80+30x+10 = 30 * 3 + 10

Du vil beholde 30x og kaste 80 og 10 over på den anden side af = tegnet. Det gør man ved at + bliver til -


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2014 af kev22 (Slettet)

30x = 30*3+10-90 (har lagt 80 og 10 sammen, så det blev - 90)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2014 af kev22 (Slettet)

Kan det virkelig passe at X er 0,333333333?????????????


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, x er lig med 1/3 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. juni 2014 af kev22 (Slettet)

\frac{30x=10}{30--30}


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2014 af kev22 (Slettet)

\frac{10}{30}=0,3333 osv


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juni 2014 af kev22 (Slettet)

8#

1/3 er det samme som 10/30 hehe


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. juni 2014 af kev22 (Slettet)

hvert fald når man dividere :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

        \frac{10}{30}=\frac{1}{3}

Hverken 0,3333 eller 0,333333333 er nøjagtigt lig med 1/3 .


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. juni 2014 af kev22 (Slettet)

13#

Så er jeg helt ude og skide så... så forstår jeg det heller ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. juni 2014 af LubDub (Slettet)

1/3 er ikke lig 0,33 som Andersen11 siger.
I dette tilfælde er størrelsesordenen af unøjagtigheden ved at benytte sig af det afrundede tal i stedet for at lade det være på brøkform: 1/3 - 0,33 = 1/300


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. juni 2014 af sofiebro98 (Slettet)

 80+30x+10=30*3+10

I en lingning skal vi have x til at stå alene, det gør i ved at fjerne alt det andet. forklaring:

80+30x+10=30*3+10

Vi starter med at reducere den så den giver

90+30x=100

90+30x-90=100-90

30x=10

30x/30=10/30

x=0,33


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. juni 2014 af LubDub (Slettet)

#16 læs læs #13 og #15


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. juni 2014 af AskTheAfghan

#16

8. klasses niveau:

Du får da fra de tre sidste linjer, at

x = 10/30 = 1/3 ≈ 0.33.

Svaret er enten x ≈ 0.33 eller

x = 1/3, der er det mest korrekte resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. juni 2014 af kev22 (Slettet)

Flueknepperi. :)

Brugbart svar (1)

Svar #20
14. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej, det er et spørgsmål om at være præcis.


Skriv et svar til: ligninger STOR HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.