Matematik

finde nulpunkter

11. juni 2014 af henrysnut (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder jeg de 3 nulpunkter til denne funktion F(x) = x3 – 24x + 5  


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

        x3 - 24x + 5 = 0 .

Gæt på en rod r ved at se på hele tal, der går op i koefficienten til x3 eller konstantleddet. Foretag derefter division med polynomiet (x-r) , hvorved ligningen reduceres til en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2014 af SuneChr

x·((x2 - 25) + 1)  =  - 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2014 af Euroman28

Ved gæt finder du af at tredjegradspolynomiet har en rod r = -5. 

Ved polynominers dvision, så finder du resten af rødderne. 

Og så kan du løse 2.gradspolynomiet, og finde de andre rødder.   

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2014 af SuneChr

# 3
Jeg forventede så, at trådstarter vil gi' respons, og at trådstarter, med # 2 og # 1, umiddelbart vil have kunnet se roden x = - 5  for sig, men nu er den jo så givet og polynomiet divideret. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2014 af Euroman28

#4, okay ja. men nu er det ikke alle gymnasielærere som gør lige meget ud af pensum i matematik. Jeg ved, at der desværre ofte bruges mere på lære at løse ligninger i Maple, end at løse dem i hånden.

Jeg var selv på et tidspunkt vikar i en 2g klasse, og det med at gætte rødder i en 2.grads (eller 3.gradsligning) var totalt fremmed for dem.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: finde nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.