Studievejledning

Gennemsnit på STX

15. juni 2014 af LouiseJuul (Slettet)

Hej jeg er ikke helt sikker på jeg forstår det der med gennemsnittet.

Hvis man har fået 7 til eksamen og der er en vægtning på 1,5 er det så bare at gange dem sammen og få karakteren?

Desuden er det så gennemsnittet af de 8 eksaminer der gælder eller for samtlige fag igennem årene??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

i et 'normalt beregnet' gennemsnit har alle karakterne vægten 1. Hvis et 7-tal har vægten 1,5, betyder det at tallet skal ganges med 1,5 inden det lægges sammen med de andre.

Eksempel:

Du har fået 4, 4 og 7. De to 4-taller vægter 1, mens 7 tallet vægter 1,5.  ->  (4*1)+(4*1)+(7*1,5) = 18,5  -> 18.5/3  =  6,2 (afrundet)

Hilsen Lars
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2014 af allan_sim

#1.

I dit eksempel skal der divideres med 3,5, da summen af vægtene er 1+1+1,5=3,5.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

#2, ja helt rigtigt (jeg må have fået eksamenskuller), dvs. 5,2 ...

Hilsen Lars

(der vidst skal have pengene for matematik retur)


Skriv et svar til: Gennemsnit på STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.