Fysik

specifik varmekapacitet

16. juni 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har lavet forsøg " opvarmning af vand".

Jeg har fundet ud af at der er en proportionalitet med den tilførte energimængde og temperaturændring. 

Jeg har fået ligningen til y = 6,1767. er dette varmekapacitet, som har enhed j/grad.

Og hvordan finder jeg den specifikke varmekapacitet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af Lurch (Slettet)

Sammenhængen mellem varmekapacitet C, temperaturændring DT og tilført energi E er
 E = C*DT,

Så ja, din hældning er varmekapaciteten. Den specifikke avrmekapacitet er hvor meget energi der skal tilføres vandet for at hæve det en grad, per masse. Du skal altså dividere med mængden af vand I brugte (Der skal jo selvfølgelig mere energi til at varme mere vand op)

c = C/m


Svar #2
16. juni 2014 af hansen1921 (Slettet)

#1 

Hvad vil enheden være for min varmekapacitet, når jeg har målt energien i kJ og og temperatur i grader.

bliver enheden så kJ/grad


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2014 af hesch (Slettet)

#2:   Enheden bliver kJ/K  ( kilojoule per grad Kelvin = kilojoule per grad Celcius ).


Skriv et svar til: specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.