Fysik

Kræfter parallellogram?

18. juni 2014 af plamesaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan nås frem til dette? er helt blank.

Ved det er noget med vektoraddition men hvordan fås 74 N ? 
Jeg ville jo mene at 50 N + 33 N = 83 N


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af mathon


                    Vektoraddition er en geometrisk addition og ikke en aritmetisk addition.

                    Du skal kende vinklen mellem de to vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2014 af mathon


                  \left | \vec{a}+\vec{b} \right |=\sqrt{\left | \vec{a} \right |^2+\left | \vec{b} \right |^2+2\cdot\left | \vec{a} \right |\cdot \left | \vec{b} \right |\cdot \cos(v) }     når v er vinklen mellem a og b.

                  hvilket stemmer med en vinkel på 55,1229°


Svar #3
18. juni 2014 af plamesaen (Slettet)

Okay mange tak! :-)


Skriv et svar til: Kræfter parallellogram?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.